Υπηρεσίες

Οι υποχρεώσεις μας δεν σταματούν με την ολοκλήρωση μιας επιτυχούς κλιματιστικής εγκατάστασης , αυτό είναι μόνο η αρχή. Έχουμε τη δυνατότητα να συντηρούμε και να επισκευάζουμε τον εξοπλισμό σας, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε την άψογη λειτουργία του για πολλά χρόνια.

Οι τεχνικοί μας διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για διάγνωση βλαβών και τη δοκιμή των μηχανημάτων, έτσι ώστε οι πελάτες μας να κερδίζουν χρόνο και χρήματα.

Η συντήρηση των μηχανημάτων γίνεται κατόπιν συνεννόησης ή σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:

 1. Καθαρισμός των στοιχείων των εξωτερικών μονάδων με ειδικό πλυστικό μηχάνημα και χημικό υγρό.
 2. Καθαρισμός των στοιχειών των εσωτερικών μονάδων με χημικό υγρό.
 3. Καθαρισμός των αποχετεύσεων των συμπυκνωμάτων.
 4. Ανίχνευση διαρροής ψυκτικού υγρού.
 5. Καθαρισμός της φτερωτής και του καλύμματος ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων.
 6. Καθαρισμός των εδράνων ανεμιστήρων.
 7. Σύσφιξη παροχικών καλωδίων στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα καθώς και των καλωδίων εντολών.
 8. Έλεγχος προστατευτικών διακοπτών του συμπιεστή.
 9. Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας.
 10. Καθαρισμός φίλτρων αέρα-περσίδων.
 11. Αμπερομέτρηση ρεύματος λειτουργίας.
 12. Συμπλήρωμα με φρέον (εφόσον χρειασθεί).
 13. Συμπλήρωση ειδικού δελτίου συντήρησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να ισχύει η εγγύηση των μηχανημάτων θα πρέπει η εγκατάσταση καθώς και η συντήρηση τους να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρείας μας και όχι από οποιονδήποτε που θα σας πάρει τηλέφωνο.

Μελέτη & εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων οικιακού χώρου τύπου split και επαγγελματικών κλιματιστικών μονάδων
Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία αλλά και τη μακροζωία του κλιματιστικού μας, εκτός από τη σωστή επιλογή και τη σωστή συντήρηση, σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή τοποθετηση κλιματιστικου στο χώρο μας.

Παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες εγκατάστασης κλιματιστικών με δωρεάν μελέτη χώρου και εγγύηση.

Ορθή θέση εγκατάστασης σημαίνει ορθή λειτουργία με τη βέλτιστη απόδοση, και τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος.

Όσον αφορά την εσωτερική μονάδα, αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να τοποθετείται σε σημείο μακριά από πηγή θερμότητας και ηλιακή ακτινοβολία. Προτιμούμε η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας να γίνει ψηλά ώστε να μπορεί να κατανέμεται σωστά η θερμοκρασία και να καλύπτει όλο το χώρο.

Οσον αφορα την εξωτερικη μοναδα, αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι το εξωτερικό μηχάνημα να τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να αερίζεται σωστά, μακριά από σημεία με σκόνη, ζέστη.

Φροντίζουμε έτσι ώστε να γίνεται σωστός αερισμός των μονάδων και οι αποστάσεις από τον τοίχο να μη μειώνουν την εισαγωγή του απαιτούμενου όγκου αέρα. Συχνά παρατηρούμε λάθη εγκατάστασης συναδέλφων, με εγκλωβισμούς μονάδων από αντικείμενα και μη τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μονάδων από το ταβάνι, με αποτέλεσμα θόρυβο και υψηλή κατανάλωση ρεύματος.

Μετά από συμφωνία μαζί σας για τη θέση τοποθέτησης, αρχίζουμε τη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα και χαρακτηριστικά:

 • Υπολογισμό των ρήσεων αποχέτευσης, για τη μέγιστη αποβολή υδάτων από την εσωτερική μονάδα.
 • Τοποθέτηση προστατευτικών για το πάτωμα και τα έπιπλά σας υλικών και τρύπημα, με χρήση ηλεκτρικής σκούπας, για τη διαφυγή της ελάχιστης ποσότητας σκόνης.
 • Αλφάδιασμα για την εγκατάσταση των βάσεων στήριξης.
 • Χρήση μονοκόμματων σωλήνων από την εσωτερική μονάδα στην εξωτερική, για την αποφυγή διαρροών ψυκτικού μέσου.
 • Δημιουργία κενού 15 micron με αντλία κενού, πριν την εγκατάσταση του ψυκτικού μέσου, στο νέο κύκλωμα που κατασκευάζουμε. Η διαδικασία αυτή προτείνεται από τον κατασκευαστή και είναι βασική για την καλύτερη και ταχύτερη απόδοση του ψυκτικού μέσου.
 • Χρήση σωστών καλωδίων που επαρκούν για τις απαιτήσεις φορτίου τροφοδοσίας της κλιματιστικής μονάδας.
 • Έλεγχο κλεμοσειρών των ηλεκτρολογικών συνδέσεων μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας.
 • Καθαρισμό του χώρου εγκατάστασης με σκούπα χειρός.
 • Υπογραφή καταστατικού τοποθέτησης και προαιρετική ρύθμιση ενημερώσεων για πρόγραμμα ετήσιας συντήρησης.

Κάντε το παλιό σας ηλιακό καινούριο !

Η συντήρηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα όπως και όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και απόδοσή του. Κάνοντας service στην κατάλληλη καθορισμένη στιγμή, βοηθάμε τον ηλιακό μας να <<αντέξει>> στην πάροδο του χρόνου και να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με αποτελεσματικότητα. Καλό είναι το πρώτο service ηλιακού να γίνει στο τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 έτη. Κάνοντας service, το εξειδικευμένο συνεργείο μας θα ελέγξει τη λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα και αλλάζει την ράβδο μαγνησίου που παρέχει το boiler. Η συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού αιθύλου, ανά 2ετία δεν επιτρέπει στο θερμικό φορέα να παγώσει σε περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς, έτσι ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να σπάσουν οι συλλέκτες σε περίπτωση παγετού αν και εφόσον είστε σίγουροι ότι ο ηλιακός έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού, δεν υπάρχει φόβος για το σύστημα. Η έλλειψη αντιψυκτικού στο κλειστό κύκλωμα μειώνει την απόδοση του ηλιακού μας ακόμα και αν υπάρχει πλήρη ηλιοφάνεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΘΕΡΜΙΚΟ (ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΙΟΝ).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να ισχύει η εγγύηση των ηλιακών θα πρέπει η εγκατάσταση καθώς και η συντήρηση τους να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρείας μας και όχι από οποιονδήποτε που θα σας πάρει τηλέφωνο.

Είδη Ηλιακών Θερμοσιφώνων

Υπάρχουν δύο είδη ηλιακών θερμοσιφώνων:

 • Ανοικτού κυκλώματος οι οποίοι ζεσταίνουν το νερό απευθείας.
 • Κλειστού κυκλώματος οι οποίοι χρησιμοποιούν εναλλάκτη θερμότητα για τη θέρμανση του νερού.

Οι ανοιχτού κυκλώματος ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι πιο φθηνοί, παρουσιάζουν όμως προβλήματα στις χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί αντίθετα από τους κλειστού κυκλώματος δεν δέχονται αντιψυκτικά.

Ανάλογα με τις ενεργειακές πηγές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διακρίνονται σε:

 • Διπλής ενέργειας: Λειτουργούν είτε με ηλιακή είτε με ηλεκτρική ενέργεια.
 • Τριπλής ενέργειας: Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του ηλιακού διπλής ενέργειας και επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως θερμαντικό μέσο το ζεστό νερό που παράγεται από τον λέβητα του καλοριφέρ.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Αρχικά πρέπει να υπολογιστεί το εμβαδόν της επιφάνειας που θα καταλάβουν οι ηλιακοί συλλέκτες και να καλυφθεί η ανάγκη κατανάλωσης ζεστού νερού. Στην περίπτωση που ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας λειτουργεί παράλληλα και με το δίκτυο θέρμανσης του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου πρέπει να υπολογίσετε τη μηνιαία κατανάλωση του χώρου σας σε θερμίδες. Έτσι θα γνωρίζετε ακριβώς το μέγεθος του θερμοσίφωνα που απαιτείται για τις ανάγκες σας.

Το ορθότερο σημείο για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ο νότος, καθώς είναι το σημείο του ορίζοντα που έχει ηλιοφάνεια τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αν ο ηλιακός τοποθετηθεί με απόκλιση μέχρι και 15 μοίρες απ' το νότο δεν παρατηρείται σπουδαία μείωση της απόδοσής του. Κάτι που συμβαίνει όμως μετά τις 15 μοίρες. Μείωση της απόδοσης παρατηρείται και όταν ο ηλιακός συλλέκτης έχει κλίση μικρότερη ή μεγαλύτερη από τις 20 – 50 μοίρες.

OΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

O ηλιακός θερμοσίφωνας φθάνει την μέγιστη απόδοσή του σε δύο περίπου ημέρες μετά την εγκατάστασή του. Κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ημερών, συνιστάται να αποφύγετε την κατανάλωση ζεστού νερού ακόμη και εάν έχει ηλιοφάνεια.Ελέγχετε κάθε χρόνο το επίπεδο του αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό κύκλωμα. Το κλειστό κύκλωμα θα πρέπει να συμπληρώνεται μόνο με το αντιψυκτικό - θερμικό υγρόΓια όλους τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, οι αρχές και οι κώδικες απαιτούν να ελέγχεται η λειτουργία των βαλβίδων, μια φορά το χρόνο. Εμείς συνιστούμε επίσης το ίδιο διάστημα να ελέγχετε, τις βίδες, τα παξιμάδια, τα ούπα, τα στριφώνια και τα ελάσματα στήριξης, μην τυχόν και έχουν χαλαρώσει ή φθαρεί κυρίως όταν η συσκευή είναι τοποθετημένη κοντά στη θάλασσα. Σε περίπτωση φθοράς τους, θα πρέπει να αντικατασταθούν (με έξοδα του αγοραστή).Kατά την διάρκεια μακράς απουσίας (όπως, καλοκαιρινές διακοπές) συνιστάται να σκεπάζετε τους ηλιακούς συλλέκτες με ένα αδιαφανές κάλυμμα. Αυτό το συνιστούμε για να αποφεύγεται η εξάτμιση του αντιψυκτικού υγρού, λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται, αφού δεν γίνεται καμία κατανάλωση ζεστού νερού.Σε περιοχές όπου η σκληρότητα του νερού είναι υψηλή, συνιστάται η τοποθέτηση φίλτρου νερού.Σε περιοχές όπου η πίεση παροχής νερού ξεπερνάει τα 6 Bar είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μειωτήρας πίεσης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Α. ΕΑΝ O ΗΛΙΑΚOΣ ΘΕΡΜOΣΙΦΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΖΕΣΤO ΝΕΡO ΜΕ ΤOΝ ΗΛΙO

 1. Ελέγξτε προσεκτικά όλες τις συνδέσεις του ηλιακού θερμοσίφωνα για διαρροή.
 2. Ελέγξτε το επίπεδο του αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό κύκλωμα και συμπληρώστε εάν χρειασθεί (δείτε οδηγίες).
 3. Ελέγξτε τους σωλήνες σύνδεσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν συστραφεί ή λυγίσει.
 4. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αέρας παγιδευμένος μέσα στους ηλιακούς συλλέκτες και στην δεξαμενή.
 5. Βεβαιωθείτε ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι τοποθετημένος σε οριζόντια θέση.
 6. Βεβαιωθείτε ότι η παροχή ζεστού νερού δεν είναι αναμιγμένη με κάποια παροχή κρύου νερού.
 7. Ελέγξτε για τυχόν αργή διαρροή από τις υδραυλικές σωληνώσεις του σπιτιού ή από την βρύση.
 8. Βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις της δεξαμενής νερού και του ηλιακού συλλέκτη έχουν γίνει σωστά και δεν υπάρχει διαρροή.
 9. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο (δέντρο, κτίριο, κ.τ.λ.) που να σκιάζει τον ηλιακό θερμοσίφωνα ή μέρος αυτού. Επίσης τα παρακάτω θα πρέπει να ληφθούν υπόψη:
 10. Αν η χρήση του ζεστού νερού να είναι μεγαλύτερη (περισσότερη) από την χωρητικότητα της συσκευής.
 11. Οι υπάρχουσες καιρικές συνθήκες (αν έχει παρατεταμένη συννεφιά και κρύο).
 12. Αν γίνεται μεγάλη κατανάλωση ζεστού νερού το βράδυ.
 13. O πελάτης να μην έχει καταλάβει την χρήση της ηλεκτρικής αντίστασης.
 14. Oι προσδοκίες του πελάτη για την απόδοση του συστήματος. Κάθε σύστημα, ανάλογα με την χωρητικότητα του δοχείου νερού και την επιφάνεια των ηλιακών συλλεκτών, παράγει συγκεκριμμένη ποσότητα ζεστού νερού. Για μεγάλες καταναλώσεις, χρειάζεται μεγάλο σύστημα.
Εάν ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας εξακολουθεί να μην σας παρέχει ζεστό νερό, καλέστε τον τοπικό μας αντιπρόσωπο.

Β. ΕΑΝ O ΗΛΙΑΚOΣ ΘΕΡΜOΣΙΦΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΖΕΣΤO ΝΕΡO ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 1. Κλείστε την παροχή ρεύματος και μετακινήστε το καπάκι της αντίστασης.
 2. Ελέγξτε τον θερμικό διακόπτη ασφαλείας F στον θερμοστάτη, ο οποίος θα πρέπει να είναι πατημένος προς τα μέσα.
 3. Ελέγξτε την καλωδιακή σύνδεση του θερμοστάτη με την ηλεκτρική αντίσταση.
 4. Ελέγξτε εάν ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί σε θερμοκρασία χαμηλότερη από τις ανάγκες του πελάτη.
 5. Ελέγξτε την ίδια την ηλεκτρική αντίσταση.
 6. Ελέγξτε την κεντρική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 7. Ανοίξτε το ηλεκτρικό ρεύμα και ελέγξτε εάν η παροχή των βολτ είναι στα σημεία των αντίστοιχων πόλων της αντίστασης.
O έλεγχος και οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις θα πρέπει να γίνονται από αδειούχο ηλεκτρολόγο.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΒΔΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ

Για την αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου, προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:

 1. Κλείστε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 2. Αδειάστε το νερό από την δεξαμενή.
 3. Ξεβιδώστε την ορειχάλκινη τάπα ή την αντισταση και βγάλτε έξω την παλιά ράβδο μαγνησίου.
 4. Βιδώστε τη νέα ράβδο μαγνησίου πάνω στην ορειχάλκινη τάπα ή την αντισταση χρησιμοποιώντας κανάβι για την στεγανοποίηση της ή φλαντζα.
 5. Ανοίξτε την παροχή νερού για να γεμίσει η δεξαμενή και βεβαιωθείτε ότι έχει στεναγοποιηθεί πλήρως.
 6. Αφού έχει γεμίσει πλήρως η δεξαμενή, ανοίξτε την κεντρική παροχή ρεύματος.

Σημειώσεις:

Η αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου θα πρέπει να γίνεται από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.

Τα διαστήματα για την αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου εξαρτώνται από την ποιότητα του νερού.

Συνιστάται σε περιοχές όπου τα συνολικά διαλυόμενα σταθερά (Τ.D.S.) είναι μέχρι και 600ppm η ράβδος μαγνησίου θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 5 χρόνια.

Σε περιοχές όπου τα συνολικά διαλυόμενα σταθερά (T.D.S.) είναι περισσότερο από 600ppm η ράβδος μαγνησίου θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3 χρόνια ενώ σε περιοχές όπου τα συνολικά διαλυόμενα σταθερά είναι πάνω από 1000ppm η ράβδος μαγνησίου θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 2 χρόνια.

egatastasi-iliakou-thermosifona

hliaka (1)
hliaka (2)
hliaka (3)
hliaka (4)
hliaka (5)
hliaka (6)
hliaka (7)
hliaka (8)
hliaka (9)
hliaka (10)